[关闭]
@markenowens 2023-06-03T09:00:35.000000Z 字数 3025 阅读 35

Suplimente alimentare pentru imunitate

Sistemul imunitar uman este o colecție complexă de celule, procese și substanțe chimice care apără constant organismul împotriva agenților patogeni invadatori. Menținerea sistemului imunitar sănătos pe tot parcursul anului este cheia pentru combaterea infecțiilor și bolilor, iar o dietă bine echilibrată, cu somn adecvat și exerciții fizice și alimente bogate în nutrienți, cum ar fi legumele, fructele, cerealele integrale și alimentele bogate în proteine este una dintre cele mai bune. modalități de a vă susține imunitatea. Cu toate acestea, există și o serie de vitamine, ierburi și suplimente care pot ajuta la optimizarea apărării naturale a corpului.
suplimente alimentare pentru imunitate

Unele ingrediente pentru suplimente alimentare sunt considerate în mod obișnuit că stimulează sănătatea imunitară, inclusiv vitamina C, vitamina D, zinc, fructe de soc și echinaceea. Aceste suplimente sunt de obicei disponibile sub formă de capsule sau picături, deși multe se găsesc și în extracte lichide pentru un consum ușor. Suplimentele alimentare care întăresc imunitatea au înregistrat vânzări crescute în timpul pandemiei de COVID-19, mulți oameni căutând aceste suplimente pentru a combate bolile respiratorii. Cu toate acestea, suplimentele alimentare nu pot fi comercializate pentru a trata, preveni sau vindeca vreo boală, ceea ce înseamnă că nu au aceeași eficacitate ca medicamentele.

O dietă bine echilibrată, plină de o varietate de nutrienți, poate susține apărarea naturală a organismului, dar poate fi dificil să obțineți vitaminele și mineralele care stimulează imunitatea de care aveți nevoie dintr-o dietă tipică. De aceea, suplimentele alimentare sunt o modalitate excelentă de a vă asigura că obțineți nutrienții de care sistemul dumneavoastră imunitar are nevoie, fie că este vorba de o multivitamine sau de un supliment individual plin de nutrienți, cum ar fi acest supliment de sprijin imunitar de la Thorne. Acest supliment unic conține Ester-C, o formă de vitamina C care durează până la 24 de ore în organism și este formulat cu vitamina C de mare potență, zinc, fructe de soc și echinaceea, împreună cu nouă vitamine și minerale esențiale.

În timp ce toate vitaminele B sunt importante pentru un sistem imunitar puternic, vitamina B6 sau piridoxina este deosebit de critică pentru o funcție imunitară optimă. Este esențial pentru producerea de celule albe din sânge și celule T, pentru reglarea răspunsului imunitar și pentru furnizarea de oxigen în organism, printre alte roluri. Carnea de porc și de pasăre, tonul, ovăzul, arahidele, bananele și legumele cu frunze verzi sunt toate surse bune de vitamina B6.

Pe lângă creșterea funcției imunitare, proteinele susțin producția de anticorpi care luptă împotriva infecțiilor. Acesta este motivul pentru care este atât de important să consumăm alimente bogate în proteine, cum ar fi puiul, curcanul, ouăle, lactatele și leguminoasele, cu moderație. Obținerea prea multă proteine poate slăbi de fapt sistemul imunitar, așa că este important să vă echilibrați aportul cu alte alimente bogate în nutrienți.

Aceste suplimente alimentare sunt cunoscute pentru proprietățile lor de stimulare a sistemului imunitar, dar este important de reținut că eficacitatea multora dintre aceste suplimente nu a fost testată clinic la oameni. De asemenea, este esențial să consultați medicul înainte de a lua orice supliment alimentar nou, deoarece acestea pot interacționa cu medicamentele prescrise sau pot provoca efecte secundare la anumite persoane.

添加新批注
在作者公开此批注前,只有你和作者可见。
回复批注